Over Natuurlijk Melissa

Ik ben Hooggevoelig

Wat is het fijn om steeds meer mensen tegen te komen die me echt begrijpen.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik anders was dan de mensen in mijn omgeving.

Toen ik tiener was had ik geen behoefte om uit te gaan of te gaan shoppen met mijn vriendinnen. Ik wilde liever thuis zijn. Thuis op mijn veilige kamer met mijn dieren. Daar kon ik dan helemaal mezelf zijn. Even niet een houding aannemen van hoe mensen dat verwachting van mij.

Zover ik me kan herinneren heb ik mij altijd aangepast aan mensen.

Het ging altijd vanzelf. Zodra ik de deur uit liep nam ik een soort rol aan naar de wensen van anderen. Ik voelde aan hoe de persoon zich voelde of hoe de sfeer was en daar gedroeg ik me naar. En nog steeds. Gewoon automatisch. Zodra ik weer thuis was dan ging ik steeds alles overdenken en werd ik vaak boos op mezelf. Waarom doe ik dit toch steeds? Dit wil ik helemaal niet. Ik heb ook een mening.

Omdat er nu meer aandacht voor Hooggevoelig is kom ik er gelukkig achter dat ik helemaal niet alleen ben. Dat er veel meer mensen zijn die zich voelen zoals ik. Ik mag mij voelen zoals ik ben. Er is wat dat betreft geen goed of fout.

Waar ik tegen aanloop in mijn Hooggevoeligheid:

Alleen zijn. Niemand om me heen niemand waarvan ik gevoelens kan aanvoelen of sferen. Dat kost zoveel energie. Maar veel mensen begrijpen dat niet. Er is weleens tegen mij gezegd: dat is niet goed hoor dat je zo weinig vrienden hebt. Ik vind het heerlijk

Iedere keer die tranen. Alles komt twee keer zo hard binnen. Ondanks dat mensen het niet eens hard bedoelen het komt wel zo binnen.

Geluiden. Ook geluiden komen harder binnen. Mijn gehoor is heel goed. En aan de ene kant vind ik dat fijn maar aan de andere kant ook weer niet. Wanneer er over me geroddeld wordt hoor ik dat vaak nog en ik voel het aan. Pfff

Ik vraag mezelf heel vaak af waarom ben ik zo. Waarom trek ik me alles zo aan. Ik zou ook heel graag van alles van mijn rug af willen laten glijden.

Ik heb heel weinig zelfvertrouwen gehad. Nu ik de juiste mensen om me heen heb verzameld ben ik daar hard mee aan het werk. En heel langzaam krijg ik steeds meer zelfvertrouwen.

De positieve dingen...

De positieve dingen die ik ervaar in mijn hooggevoeligheid:

Alles komt twee keer zo hard binnen dus ook wanneer ik complimenten krijg. Ik kan dan echt op wolkjes lopen.

Ik kan intens genieten. Bijvoorbeeld van de natuur, dieren en dierbare mensen.

De band die ik heb met dieren vind ik ontzettend mooi en daar kan ik ook intens van genieten.

Ook in de natuur kan ik intens genieten. Een heerlijke wandeling maken. De geuren die je ruikt. De natuur is zo mooi.

Ik kan genieten van alleen zijn. Ik voel dan een heerlijke rust in mijn lichaam en in mijn hoofd. Wanneer ik niet alleen ben, ben ik constant bezig met hoe mensen over me denken en hoe ik me daar op aan kan passen.

Dat ik heel goed kan aanvoelen hoe mensen zich voelen, mezelf heel goed in anderen kan verplaatsen vind ik ook een heel groot voordeel. Daarom ben ik Natuurlijk Melissa gestart. Ik kan echt luisteren naar mensen zonder ze advies te geven. Luisteren naar jou verhaal. Wat jij belangrijk vind. Wat jou bezig houd. Alle aandacht voor jou. Je kan echt jezelf zijn met alles wat je voelt en denkt

Vind je het leuk om je verhaal met mij te delen? Stuur een mail om een afspraak te maken: info@natuurlijkmelissa.nl

Je bent echt niet alleen.

Je bent van harte welkom bij Natuurlijk Melissa

Foto portret Melissa